250 gram finmalt rugmel
150 gram sammalt rugmel
150 gram fullkornshvetemel
50 gram havregryn
1 ts tørrgjær
1 ts honning
1 ts salt
ca 4 dl fingervarmt vann
♥
Melet blandes med havregryn, gjær og salt.
Honningen røres ut i litt varmt vann.
Honning og vann blandes med det tørre.
♥
Videre skal deigen heve i åtte-ti timer i romtemperatur med plast over.
Etter at deigen har kost seg i lang tid gjør jeg som min inspirasjonskilde Trine,
og tar deigen ut på et melet bord. Deigen brettes ut som et rektangel
og brettes deretter dobbelt. Så pensler du deigen med vann
og strør over store havregryn.
Del deigen på langs med en stekespade, og del hver langside inn i ruter.
Da får du omtrent 12 mellomstore firkantete stykker.
Rundstykkene stekes på 250 grader på et oppvarmet bakebrett i 12 minutt.
og tar deigen ut på et melet bord. Deigen brettes ut som et rektangel
og brettes deretter dobbelt. Så pensler du deigen med vann
og strør over store havregryn.
Del deigen på langs med en stekespade, og del hver langside inn i ruter.
Da får du omtrent 12 mellomstore firkantete stykker.
Rundstykkene stekes på 250 grader på et oppvarmet bakebrett i 12 minutt.