250 gram finmalt rugmel
150 gram sammalt rugmel
150 gram fullkornshvetemel
50 gram havregryn
1 ts tørrgjær
1 ts honning
1 ts salt
ca 4 dl fingervarmt vann
♥
Melet blandes med havregryn, gjær og salt.
Honningen røres ut i litt varmt vann.
Honning og vann blandes med det tørre.
♥
Videre skal deigen heve i åtte-ti timer i romtemperatur med plast over.
Etter at deigen har kost seg i lang tid gjør jeg som min inspirasjonskilde Trine,
og tar deigen ut på et melet bord. Deigen brettes ut som et rektangel
og brettes deretter dobbelt. Så pensler du deigen med vann
og strør over store havregryn.
Del deigen på langs med en stekespade, og del hver langside inn i ruter.
Da får du omtrent 12 mellomstore firkantete stykker.
Rundstykkene stekes på 250 grader på et oppvarmet bakebrett i 12 minutt.
og tar deigen ut på et melet bord. Deigen brettes ut som et rektangel
og brettes deretter dobbelt. Så pensler du deigen med vann
og strør over store havregryn.
Del deigen på langs med en stekespade, og del hver langside inn i ruter.
Da får du omtrent 12 mellomstore firkantete stykker.
Rundstykkene stekes på 250 grader på et oppvarmet bakebrett i 12 minutt.
Så deilig! Mine husmorskills strakk seg så langt i dag at jeg bakte muffins og glemte å ha mel i! Haha:) ungene lurte faktisk på om jeg kunne lage slike flere ganger. Takk for hyggelig hilsen inne hos meg- kan jo ikke gifte meg med en jimmy uten å ha jimmy på føtterne, vel? :)
SvarSlettHei skjønne deg:)
SvarSlettSå gode dei såg ut og ikkje minst sunne,kunne godt tenkt meg et slikt ferskt og varmt rundstykke med brunost til,nam:)fine bilder!
Ein nydelig dag til deg;)
Gode klemmer fra Lillian
Nam disse såg kjempegode ut, kanskje jeg må prøve disse!
SvarSlettTusen takk for koselig kommentar inne hos meg. Vi er heldigvis på bedringens vei nå! Og helgen kan ikke bli annet enn super!
Åh, de så bare gode ut - og sunne! Blir de harde på skorpen?? Fikk lyst å lage disse ja.
SvarSlettNam - sier jeg bare!! Og KLEM din vei <3
SvarSlett